Kalėdinis trisluoksnis tortas

Sočioji burokėlių sriuba

Kad pasigaminti sočiąją burokėlių sriubą, reikės:
  • 2,5 l vandens, 
  • morkos (60-70 g), 
  • svogūno (80 g), 
  • 4 bulvių (apie 300 g), 
  • 30 g Šeimininkės sviesto su prieskoniais,
  •  2 šaukštelių cukraus,
  •  1 šaukštelio citrinų rūgšties, 
  • 400-500 g virtų burokėlių (naudojau Eko Jovaigis burokėlius), 
  • 2 kvapiųjų pipirų, 
  • lauro lapelio, 
  • 1 šaukšto druskos, 
  • 0,4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų. 

Mėsos kukuliams:

  • 6-7 vištų sparnelių, 
  • 50 g jautienos, 
  • druskos,
  • pipirų,
  • 0,5 šaukštelio česnakų granulių, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 2-3 šaukštų manų.

Sočiosios sriubos gaminimo eiga: kaip pagaminti

Komentarai